top of page

De keuze is duidelijk, minder belastingen

Het financieel beleid van een gemeente vormt de basis voor haar toekomst. Met PeerdeKracht brengen we een beleid dat staat voor verantwoordelijkheid en vooruitstrevendheid, zonder gebakken lucht te verkopen en te overinvesteren in prestigeprojecten die hun doel missen. ​

Verlaging van de personenbelasting van 8% naar 7%

We investeren in de welvaart van onze inwoners door het verlagen van de personenbelasting van 8% naar 7%. Deze belastingverlaging financieren we onder meer door een aanpassing van de toerismebelasting naar het Vlaamse gemiddelde, zonder in te boeten op onze dienstverlening of schuldratio.


Efficiënter gebruik van openbare gebouwen

Een proactieve benadering is nodig voor het gebruik van onze openbare gebouwen. Door overleg met kerkbesturen, scholen en verenigingen streven we naar een dynamische invulling van schoolgebouwen en andere openbare ruimtes. Van het herinrichten van speeltuinen tot het vinden van alternatieve opslag voor verenigingsmateriaal – elk scenario wordt zorgvuldig overwogen.


Exitplan voor de Breugelhoeve

De uitbating van manège en cafetaria De Breugelhoeve drukt zwaar op onze gemeentelijke financiën. PeerdeKracht is voor het ontwikkelen van een doordacht exit-plan. Door de verkoop van dit complex in zijn geheel en niet gedeeltelijk kunnen we de belastingbetaler ontlasten en ons richten op onze kerntaken. We verzekeren daarbij een zorgzame overgang voor alle betrokkenen, inclusief de paarden en sportverenigingen.


ANPR cameras zijn geen verdienmodel

Snelheidsremmers hebben onze voorkeur boven ANPR-camera's, die vaak gezien worden als inkomstenbronnen en waarvan het effect kan leiden tot verplaatsing van het probleem. PeerdeKracht kiest voor snelheidsbeperkende maatregelen die daadwerkelijk bijdragen aan verkeersveiligheid, in plaats van een focus op boetes. We willen veilige straten, niet alleen papieren regels.


Afschaffing van achterhaalde belastingen

Achterhaalde belastingen zoals die op masten en pilonen worden geschrapt. Dit maakt deel uit van onze visie om ons belastingstelsel te moderniseren en te harmoniseren met de noden van vandaag.


Creatieve belastingverlagingen

We stimuleren het gebruik van leegstaande panden door belastingverlagingen te bieden aan eigenaars die meewerken aan de opleving van onze gemeente. Of het nu gaat om het ondersteunen van commerciële initiatieven of het creëren van deelparkings, wij belonen hen die bijdragen aan een levendige en toegankelijke gemeente.

Met deze heldere programmapunten toont PeerdeKracht een duidelijke focus op een efficiënt en doelgericht financieel beleid. Wij kiezen voor een aanpak die zowel voor de korte als de lange termijn voordelig is voor de gemeente Peer en haar inwoners.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Plan tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een stille realiteit die overal in Peer sluimert, van onze jongeren tot onze meest actieve burgers. Het is een complexe...

Digitale inclusie

Een digitaal Peer is een verbonden Peer. In een steeds meer digitale wereld streeft Peer ernaar iedere burger mee te nemen in de digitale...

Comments


bottom of page