top of page

Digitale inclusie

Een digitaal Peer is een verbonden Peer. In een steeds meer digitale wereld streeft Peer ernaar iedere burger mee te nemen in de digitale evolutie. Onze stad zorgt ervoor dat technologie voor iedereen bereikbaar en behapbaar is

Toegankelijke technologie voor iedereen

Niemand zou buitengesloten mogen worden van de digitale wereld. Dat is waarom in Peer hardware en software beschikbaar gesteld wordt in publieke ruimtes zoals bibliotheken en ontmoetingscentra. Hier kan men niet alleen surfen op het internet, maar ook documenten uitprinten en digitale diensten gebruiken, zonder zorgen over de kosten of apparatuur.


Groepsaankopen: digitaal betrokken

We begrijpen dat de overstap naar digitaal niet voor iedereen even eenvoudig is. Daarom organiseren we groepsaankopen die digitale apparatuur betaalbaar maken. Zo krijgt iedereen de kans om digitaal actief en betrokken te zijn.


Digidak: waar de digitale wereld en leren elkaar ontmoeten

De omgang met digitale middelen kan overweldigend zijn, maar Peer staat klaar om haar burgers te begeleiden. Daarnaast is de digitale wereld in constante evolutie, en dat vraagt om blijvende educatie en ondersteuning. Via ons Digidak-programma helpen we burgers om de digitale vaardigheden onder de knie te krijgen die nodig zijn om in deze maatschappij succesvol te navigeren.


Gratis wifi 

Wij zorgen voor gratis wifi-verbindingen, overal. Deze service in openbare centra is een wezenlijk onderdeel van onze visie op digitale inclusie en breidt zich uit naar lokale ondernemers en verenigingen via aantrekkelijke groepsaankopen.


Ondersteuning: een vangnet voor elke digitale vraag

Met een hulpdienst die vlot bereikbaar is, versterken we onze digitale ondersteuning. Als u hulp nodig heeft, staat de stad Peer altijd voor u klaar met een helpende hand.


Ons doel is een Peer waarin iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond, kan deelnemen aan de digitale maatschappij. We zetten ons in voor een gemeenschap waar technologie verbindt en versterkt, en niet verdeelt. Dit is geen loze belofte, maar een helder en haalbaar plan voor een inclusief Peer.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Plan tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een stille realiteit die overal in Peer sluimert, van onze jongeren tot onze meest actieve burgers. Het is een complexe...

Veilig Peer

In een wereld die snel verandert, blijft de veiligheid van onze inwoners een prioriteit voor ons allen. PeerdeKracht wil een...

Comments


bottom of page