top of page

Een dynamische toekomst voor Peer

Peer, een stad met een rijke geschiedenis en een hart voor zijn inwoners, verdient een bestuur dat niet enkel met de stroom meedrijft, maar ook de moed heeft om de koers te bepalen. Daarom stelt PeerdeKracht u, de Perenaar, een vernieuwende visie voor die de pijlers van onze lokale democratie zal versterken en een langetermijnvisie voor onze geliefde stad zal uitstippelen.

Tijd voor actie, niet voor uitstel

Jarenlang hebben belangrijke dossiers zoals de uitbreiding van Erperheide, het burgemeestersconvenant, het kerkenplan, en de trage wegen hun realisatie misgelopen omwille van afwachtende besluitvorming. PeerdeKracht streeft naar een proactief beleid dat dossiers met frisse energie aanpakt en zichtbare resultaten levert.


De stem van Peer versterken 

PeerdeKracht gelooft in de kracht van haar inwoners. Daarom willen we de gemeenteraad opwaarderen door meer verantwoordelijkheden te verschuiven van het schepencollege naar de gemeenteraad. Dit houdt in dat de directe vertegenwoordigers van de burger meer gewicht krijgen in de besluitvorming.


Transparante en toegankelijke politiek 

De werking van de gemeenteraad wordt volledig transparant. Door de gemeenteraadszittingen te streamen en een duidelijk, punt-per-punt audiovisueel verslag te leveren, bent u altijd op de hoogte van de besluitvorming zonder tijdrovend zoekwerk.


Een terugkeer naar bewezen participatiemodellen

Participatiefora zijn van essentieel belang, maar moeten effectief zijn. PeerdeKracht kiest daarom voor een terugkeer van de adviesraden zoals de milieu- en natuurraad, klimaatadviesraad, en landbouw-natuurraad. Deze raden zorgen ervoor dat het stadsbestuur geïnformeerd en geadviseerd wordt door zowel Perenaren als specialisten wiens inzichten werkelijk belangrijk worden geacht.


Betrouwbare stedenbouwkundige visies

De GeCoRO, ofwel de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening, krijgt een nieuwe impuls onder PeerdeKracht. Inclusief en representatief: onze impressie van het toekomstige Peer is er een die gestoeld is op een breed gedragen visie. Beslissingen zullen niet langer ad-hoc of beïnvloed door persoonlijke relaties genomen worden, maar zullen het algemeen belang als uitgangspunt hebben.



74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Plan tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een stille realiteit die overal in Peer sluimert, van onze jongeren tot onze meest actieve burgers. Het is een complexe...

Digitale inclusie

Een digitaal Peer is een verbonden Peer. In een steeds meer digitale wereld streeft Peer ernaar iedere burger mee te nemen in de digitale...

Comments


bottom of page