top of page

Een luisterend oor en heldere stem voor elke Perenaar

Een vraag die men als bestuur telkens moet stellen: "Wiens belang dient dit nu écht?"  In Peer streven wij naar een bestuur dat de stem van elke Perenaar niet alleen hoort, maar er ook daadwerkelijk naar handelt. De kracht van Peer, dat bent u. Samen geven we vorm aan een stad waar iedereen zich gehoord en vertegenwoordigd voelt. Want een beter Peer bouw je niet alleen, dat bouwen we samen.


Het kerntakendebat: uw geld, uw stem

Wat betekent goed bestuur voor u? Waar moet uw belastinggeld wel en niet aan besteed worden? PeerdeKracht nodigt u uit voor een kerntakendebat. U bepaalt mee waar het belastinggeld naartoe gaat en waarop bespaard kan worden. Dit gaat niet over een éénmalige enquête, maar over een doorlopende dialoog met volledige transparantie. We zetten uw ideeën om in begrijpelijke taal en concrete acties. Uw stem telt, letterlijk en figuurlijk.


Spreekrecht: van burgers tot besluitvormers

Ideeën en bekommernissen verdienen een platform. We geven u spreektijd in de gemeenteraad, want uw inzichten zijn de bouwstenen voor een gemeente die vooruitgaat. In Peer bent u niet alleen een burger, u bent een partner in bestuur. Iedere stem in Peer verdient immers gehoord te worden, niet enkel tijdens verkiezingen, maar op elk moment dat het ertoe doet.


Dichtbij en toegankelijk: de gemeenteraad in uw dorp

De gemeenteraad hoort thuis waar de burgers zijn. Door de gemeenteraad op regelmatige basis in de kerkdorpen te organiseren, brengen we politiek dichter bij de mensen en maken we het toegankelijker dan ooit.


Jongeren én ouderen aan zet: “2 co-burgemeesters” die hun visie mogen geven

PeerdeKracht staat voor inclusiviteit. Daarom stellen we niet alleen een jongerenburgemeester aan, maar ook een seniorenburgemeester. De jonge Perenaar wordt de spreekbuis van de jeugd en brengt de frisse en broodnodige perspectieven van de jeugd naar het hart van ons beleid. De ervaren Perenaar van 70+ brengt de stem van onze wijze en levenslustige senioren naar het voorplan. Dit gecombineerd met de vertegenwoordigers in de gemeenteraad zorgt voor meerdere generaties, één heldere visie.


Online participatieplatform: uw ideeën in de schijnwerpers

Een moderne stad kan niet zonder moderne technologie. Participatie in de 21ste eeuw gaat digitaal. Ons online participatieplatform biedt ruimte voor al uw suggesties en feedback. Dit is een van de plekken waar uw ideeën de aandacht krijgen die ze verdienen en waar we samen bouwen aan de toekomst van Peer.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Plan tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een stille realiteit die overal in Peer sluimert, van onze jongeren tot onze meest actieve burgers. Het is een complexe...

Digitale inclusie

Een digitaal Peer is een verbonden Peer. In een steeds meer digitale wereld streeft Peer ernaar iedere burger mee te nemen in de digitale...

Comments


bottom of page