Samen kan je méér! Dat is de kern van PeerdeKracht, maar ook de kern van ons beleid voor Peer. Wij zorgen ervoor dat je je nooit alleen voelt. Niet als jongere, niet als senior, niet als ouder, niet als ondernemer, niet als ambtenaar, niet als lid van een vereniging, kortom: nooit!
Samen bepalen we het beleid voor Peer:
Jouw stem telt: Via adviesraden geef je bindende adviezen over milieu, natuur, klimaat, landbouw, ondernemen, evenementen en meer.
Échte participatie: Wij luisteren actief naar jullie inbreng en nemen die daadwerkelijk mee in onze besluitvorming
Samen genieten we van het leven in Peer:
Bruisende kerkdorpen: Samen met onze handel-horeca-en-evenementenraad en de centrummanager werken aan een unieke identiteit voor elk kerkdorp, voor nog meer beleving.
Sterke verenigingen: Onze verenigingen, cruciaal voor ons Peers beleid, ondersteunen we nog beter. Van subsidies over statuten tot verzekeringen, boekhouding, opleiding, vrijwilligers, communicatie, materialen en meer.
Samen creëren we groeikansen voor lokale ondernemers:
De stad koopt lokaal: We organiseren groepsaankopen en bij het uitschrijven van opdrachten zorgen we ervoor dat lokale ondernemers projecten van de stad kunnen binnenhalen.
Samenwerken aan succes: We richten een ondernemingsraad en een handel-horeca-evenementenraad op waar lokale ondernemers samenwerken aan creatieve ideeën voor Peer.
Ongeziene mogelijkheden voor onze jongeren, samen grijpen ze kansen:
Digitale hotspot: De bibliotheek wordt herschapen in een hub voor digitale vaardigheden: AI, programming, you name it.
Weerbaar en gezond: Met hulp van het Overkophuis wapenen we jongeren tegen uitdagingen zoals geweld, discriminatie, racisme, alcohol, drugs en gokken en we geven hen ook handvaten voor mentaal en fysiek welzijn.
Tieneropvang: Een sterke tienerwerking helpt jongeren weerbaar worden tegen de druk van leeftijdsgenoten, sociale media en andere invloeden. Door workshops, mentoring en activiteiten leren ze goede keuzes maken.
Samen zorgen we voor wie het nodig heeft:
Creatieve woonvormen: Een huis kopen is een uitdaging voor jongeren of mensen die het moeilijker hebben. We gaan flexibel om met nieuwe woonvormen zoals co-housing (ook voor senioren), zorgwoningen in de tuin of tiny houses.
Ondersteuning waar nodig: Als het moeilijk is, kan je bij ons terecht budgetbegeleiding, financiële ondersteuning, een leefloon, pedicurecheques, en meer.
Samen tegen eenzaamheid: Eenzaamheid is een onderschat probleem. We versterken onze verenigingen, buurtcomités krijgen tools om mensen in hun buurt te helpen, de dorpsrestaurants worden verder uitgebouwd en ingezet waar ze voor bedoeld zijn – eenzamen de kans geven om onder de mensen te komen, de wijkagent fungeert als aanspreekpunt; … en we creëren bij ieder van ons bewustwording rond eenzaamheid zodat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen.
Comments