top of page

Innovatieve dienstverlening op topniveau

In Peer streven we naar een bestuur dat niet alleen innovatief en efficiënt is, maar ook een warm hart toont voor zijn medewerkers. PeerdeKracht zet in op een gemeente waar iedereen graag werkt en waar de inwoners genieten van een dienstverlening van topniveau.

Externe audit voor optimale interne werking 

Wij geloven dat de sleutel tot een toekomstgerichte gemeente ligt in het continu verbeteren van onze interne processen en de werksfeer. Wij zijn ervan overtuigd dat onze medewerkers heel veel talent hebben en zelfs ongekende krachten die misschien nog niet aangeboord worden.  PeerdeKracht initieert daarom een externe audit om inefficiënties en uitdagingen bloot te leggen. Van daaruit ontwikkelen we strategieën die niet alleen de dienstverlening, maar ook het welzijn van onze medewerkers verhogen.


Focus op welzijn van medewerkers

Wij beschouwen onze medewerkers als zeer waardevol, zij zijn het die onze burgers dag na dag ondersteunen. Daarom voorzien we een personeelsbeleid dat zich richt op welzijn en professionele ontwikkeling. Burn-outs en werkgerelateerde spanningen willen we actief voorkomen door het creëren van een ondersteunende en stimulerende werkomgeving waarin iedereen zich gewaardeerd voelt.


State-of-the-art tools en opleidingen

PeerdeKracht zet sterk in op de professionele groei van medewerkers door toegang te bieden tot de beste tools, in te zetten op digitale transformatie en te zorgen voor topopleidingen. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie van de werkprocessen, maar bevordert ook de persoonlijke tevredenheid en groei van elke individuele medewerker.


Schaalvergroting als hefboom 

In deze tijd van samenwerking en schaalvergroting onderzoekt PeerdeKracht actief de mogelijkheden voor schaalvergroting en zelfs fusies met naburige gemeentes en politiezones. Een goed geplande fusie kan de mogelijkheid bieden om top talent aan te trekken en de dienstverlening voor iedereen te verbeteren, zonder de lokale eigenheid uit het oog te verliezen.


Netwerk lokaal bestuur

Wij erkennen de kracht van samenwerking. Door te netwerken met andere lokale besturen, zowel dichtbij als verder afgelegen en met andere organisaties en bedrijven, delen we waardevolle inzichten en creëren we wederzijdse leerervaringen die iedereen ten goede komen. Goede praktijken worden zo de standaard binnen ons bestuur, waardoor we iedereen op de juiste plek kunnen zetten.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Plan tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een stille realiteit die overal in Peer sluimert, van onze jongeren tot onze meest actieve burgers. Het is een complexe...

Digitale inclusie

Een digitaal Peer is een verbonden Peer. In een steeds meer digitale wereld streeft Peer ernaar iedere burger mee te nemen in de digitale...

Comentarios


bottom of page