top of page

Ondernemen & werken in Peer

In Peer streven we naar een bestuur dat niet alleen innovatief en efficiënt is, maar ook een warm hart toont voor zijn ondernemers en een beleid voert met oog op de toekomst.

Lokale ondernemers op de eerste plaats

PeerdeKracht gelooft sterk in het ondersteunen van lokale ondernemingen. Daarom introduceren we het nabijheidscriterium bij aanbestedingen, waardoor lokale ondernemers meer kansen krijgen op opdrachten uitgeschreven door de stad Peer. Bovendien faciliteren wij groepsaankopen gaande van wifi, hardware, software, tot verzekeringen en meer, en doet hiervoor beroep op lokale ondernemers.  Zo krijgen ze niet alleen meer kansen, maar kunnen ze ook goedkoper inkopen bij hun collega-ondernemers.


Starterspremie voor àlle ondernemers

Het ondernemingsklimaat in Peer moet floreren. Daarom breiden we de starterpremie uit naar alle kerkdorpen, bieden we verlaging van onroerende voorheffing aan voor eigenaars die meehelpen aan onze visie, en zorgen we voor actieve ondersteuning van (startende) ondernemers. De stad zet zich in voor aankopen bij lokale ondernemers – een initiatief dat we het label ‘gemeenteleverancier’ hebben gegeven. We faciliteren groepsaankopen en geven starters toegang tot netwerkevenementen, waarmee we de lokale economie een boost geven.


Een ondernemingsraad & ondernemingsloket

We richtten een ondernemingsloket op. Daar kan je terecht met allerhande vragen waar je niet dadelijk een pasklaar op vindt, maar samen met de centrummanager, de ondernemersraad en de handel-horeca-en-evenementenraad wordt er gewerkt aan de toekomst van onze kerkdorpen. Elk kerkdorp krijgt zo zijn bruisende identiteit terug.


Eigen identiteit voor Peer en de kerkdorpen 

Elk kerkdorp in Peer heeft zijn unieke karakter en wij willen dat karakter laten opbloeien. Met de ondernemersraad en de handel-horeca-en-evenementenraad plus de steun van een centrummanager werken we aan voorstellen die elk kerkdorp nieuw leven inblazen. Jong en oud moeten weer kunnen genieten van de bruisende sfeer in hun eigen buurt. Er komt dan ook méér sfeer en beleving in élk kerkdorp: eindejaarsverlichting, een betere spreiding van Peerse evenementen en activiteiten over de diverse kerkdorpen, … wat ook een boost is voor de lokale ondernemers. Hierbij zijn we niet blind voor de uitdagingen van deze tijd, maar gaan we op zoek naar creatieve oplossingen


Een boost voor Erperheide 

PeerdeKracht heeft een duidelijk doel voor ogen: de uitbreiding van Center Parcs Erperheide. Zestien jaar lang is er weinig beweging geweest in dit dossier, maar daar komt nu verandering in. Deze uitbreiding is een veelbelovende ontwikkeling die het toerisme een flinke stimulans zal geven en daarmee nieuwe kansen creëert voor zowel ondernemers als werknemers.


Bosland, hand in hand met lokale ondernemers

De terugkeer naar nationaal park Bosland opent nieuwe horizonnen voor onze ondernemers.

De landbouwsector staat voor grote uitdagingen. De landbouwshift die vanuit Europa wordt opgelegd, is gericht op duurzame ontwikkeling en het verminderen van de milieu-impact van de landbouw. Dat dit uitdagingen met zich meebrengt en niet evident is, spreekt voor zich.

We zorgen ervoor dat de Peerse boeren op de eerste rij zitten om er het maximale uit te halen. De first movers winnen namelijk altijd.


Trage wegen als trekpleister

Onze trage wegen zijn het kloppend hart van de Peerse natuur en toegangspoort voor recreatie. We brengen ze in kaart en bewaren en herstellen ze, om zo de natuurlijke schoonheid van Peer te benadrukken. Dit maakt onze gemeente niet alleen aantrekkelijker voor wandelaars en fietsers, maar ook voor toeristen. Een win-win voor zowel onze inwoners als de lokale handel en horeca.


Digitaal netwerk

In een tijdperk waarin connectiviteit essentieel is, neemt PeerdeKracht het heft in eigen handen. We voorzien gratis wifi in alle openbare centra en bieden groepsaankopen aan waarmee lokale ondernemers en verenigingen ook kunnen instappen in dit initiatief. Dit bevordert niet alleen de digitale toegankelijkheid, maar stimuleert ook de lokale economie.


Go innovatie, stop braindrain

PeerdeKracht kijkt vooruit en streeft naar verbinding met innovatiehubs zoals Corda Campus en de Brainportregio. Dit zorgt voor kansen voor ondernemers en start-ups. Dit koppelen we aan concrete investeringen in betaalbare woningen, kinderopvang, mobiliteit, sport en vrije tijd. Zo maken we Peer aantrekkelijk voor jong talent en pakken we vergrijzing en braindrain actief aan.


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Plan tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een stille realiteit die overal in Peer sluimert, van onze jongeren tot onze meest actieve burgers. Het is een complexe...

Digitale inclusie

Een digitaal Peer is een verbonden Peer. In een steeds meer digitale wereld streeft Peer ernaar iedere burger mee te nemen in de digitale...

Comments


bottom of page