top of page

Ruimtelijke ordening vraagt duidelijkheid

Bij PeerdeKracht staan we voor een beleid dat niet alleen nu klopt, maar ook morgen standhoudt. Een toekomstbestendig Peer vraagt om realistische en toepasbare plannen, die verder kijken dan de huidige horizon. Een leefbare stad bouwen we samen, met beleid dat zowel de stem van de inwoners als de integriteit van onze omgeving respecteert. Bij PeerdeKracht zetten we die filosofie om in een heldere visie voor ruimtelijke ordening. We streven naar een betaalbaar, toegankelijk en duurzaam Peer.

Ruimtelijke uitvoeringsplannen: jouw stem telt

Betaalbaar wonen begint bij een ruim gedragen visie op ruimtelijke ordening. Door ruimtelijke uitvoeringsplannen op te maken, krijgen inwoners inspraak. Door de GeCoRo te betrekken creëeren we daarenboven een gedegen ruim gedragen visie op hoe het Peer van de toekomst er moet uitzien en beslissingen ‘à la tête de client’ zijn zo verleden tijd.


Kernverdichting: slim en doordacht 

Kernverdichting staat centraal voor elke dorpskern. We zetten in op een doordachte inrichting van onze stadskernen om de beschikbare ruimte optimaal te benutten en tegelijkertijd het groene karakter van Peer te behouden. Dit zorgt voor een snellere doorloop van bouwaanvragen en waarborgt architecturale kwaliteit. Ook zorgen we ervoor dat initiatiefnemers duidelijk weten wat kan en niet kan.


Toekomstgerichte verkavelingsvoorschriften

De wereld verandert en onze stadsplanning verandert mee. We evalueren bestaande verkavelingsvoorschriften om te zorgen dat ze voldoende flexibel toekomstbestendig zijn met respect voor de persoonlijke wensen en de ontwikkeling van onze stad.


Duidelijkheid rond regelgeving

Eerlijke en duidelijke informatie is een recht. Helderheid creëren over de regelgeving rondom bouwprojecten en grondgebruik is dan ook een prioriteit. Of het nu om het plaatsen van een tuinhuis gaat of over regelgeving in woonuitbreidingsgebied. We willen dat elk plan duidelijk communiceert wat de mogelijkheden zijn voor uitbreiding en waar iedere Perenaar aan toe is.


Modern en efficiënt ticket-support-systeem 

Geen onnodige telefoontjes meer. Met ons voorgestelde ticket-systeem volg je de status van je vergunning of vraag op elk moment op. Dit systeem biedt duidelijke inzichten in je dossier: welke stappen er genomen worden en wanneer u reactie kunt verwachten.


Betonstop omzetten in kansen

De betonstop zien we als een kans om de natuur in Peer te versterken. Voor de woonuitbreidingsgebieden buiten de kernen die naast natuurgebieden liggen, zoeken we samen met de eigenaars naar mogelijkheden tot verkoop aan natuurverenigingen aan marktconforme prijzen. Zo investeren we in een groen en gezond Peer, terwijl de eigenaar toch z'n waarde voor z'n grond krijgt.




18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Plan tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een stille realiteit die overal in Peer sluimert, van onze jongeren tot onze meest actieve burgers. Het is een complexe...

Digitale inclusie

Een digitaal Peer is een verbonden Peer. In een steeds meer digitale wereld streeft Peer ernaar iedere burger mee te nemen in de digitale...

Comments


bottom of page