top of page

Vernieuwing & traditie

PeerdeKracht betekent samen bouwen, samen groeien, en samen genieten - midden in het hart van onze gemeenschap. Daarbij streven we naar verbetering en vernieuwing met behoud van wat goed is en een groot respect voor wat geweest is.

Het behoud van ons Peerse erfgoed

PeerdeKracht begrijpt hoe belangrijk ons erfgoed is. Daarom zetten we ons in voor het opwaarderen van historische sites, zoals de Sint-Hubertuskapel en De Ooievaarsnest. We willen de verhalen van vroeger bewaren en delen, en onze lokale tradities en gebruiken een hoofdrol geven in het dagelijks leven. Op onze beiaard in de Reus van de Kempen, uniek in zijn soort, zijn we trots. Hij verdient extra aandacht zodat iedereen kan genieten van de prachtige klanken. Maar we kijken ook naar de natuur die ons omringt, met bijzondere aandacht voor het beschermen van waardevolle bomen. We zorgen eindelijk voor een inventaris trage wegen en herstellen ze in ere waar mogelijk zodat iedereen kan genieten van de schoonheid van onze stad en omgeving.


De bibliotheek: de poort naar kennis en ontmoeting

De bibliotheek van morgen brengt veel meer dan boeken. Het wordt een centrum voor leren en groeien, waar Peerse jongeren en volwassenen samen komen om kennis te maken met alles wat de digitale wereld te bieden heeft. Van AI tot virtual reality, van social media tot programmeren - de bibliotheek is jouw venster op de toekomst. Ook voor praktische zaken als printen en kopiëren kun je hier terecht, en we maken van de bibliotheek een platform voor maatschappelijke dialoog met een breed scala aan gespreksavonden. We willen dat de bibliotheek een plaats wordt waar iedereen graag komt om te leren, te werken en om met elkaar in gesprek te gaan over wat er speelt in Peer.


Nieuwe vrije tijd in Peer

Groot Peer bruist al van de activiteiten, prachtige initatieven die soms ware parels van creativiteit zijn. Ook  wij denken graag buiten de gebaande paden. Een fietsbioscoop waar je eigen trappers de film draaiende houden, speurtochten die je oog in oog brengen met onze prachtige natuur, dansen onder de sterren of een festival van straatspelen; PeerdeKracht gelooft in creativiteit die de stad samenbrengt.


Innovatie voor de markt en kermis, gratis standplaatsen en nieuwe concepten

We waarderen onze traditionele markten het zijn de momenten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en plezier hebben. Daarom zorgen we voor gratis standplaatsen en regelmatige acties ondersteund door de stad, zodat deze markten voor iedereen toegankelijk zijn en blijven. Daarbij denken we ook aan vernieuwing, zoals bijvoorbeeld een grote, centrale kermis met een mix van klassieke attracties en moderne foodtrucks, om zo een bruisend en smakelijk evenement te creëren.


Een stad van ontmoeting en feest

Waarom genoegen nemen met kleine bijeenkomsten als we de kans hebben om echt grote verbindingen te leggen? PeerdeKracht introduceert jaarlijkse volksfeesten. Dit zijn evenementen waar elke Perenaar welkom is. En waarom ook niet afwisselend in een kerkdorp?


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Plan tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een stille realiteit die overal in Peer sluimert, van onze jongeren tot onze meest actieve burgers. Het is een complexe...

Digitale inclusie

Een digitaal Peer is een verbonden Peer. In een steeds meer digitale wereld streeft Peer ernaar iedere burger mee te nemen in de digitale...

Comments


bottom of page