top of page

Wouter Van Elsacker trekt kartellijst PeerdeKracht in Peer

Wouter Van Elsacker trekt op 13 oktober de lijst van het kartel PeerdeKracht in Peer. “We leggen de Perenaar een duidelijke keuze voor: verdergaan op hetzelfde éénzijdige elan van de afgelopen 50 jaar met de cd&v óf kiezen voor een nieuw, wervend verhaal met PeerdeKracht”, aldus Wouter Van Elsacker. Het kernteam bestaat verder uit vertegenwoordigers van de partijen die deel uitmaken van het kartel PeerdeKracht: Ria Plasschaert, Wesley Kolen, Ellen Reumers en Kathleen Soors.




Wie is Wouter Van Elsacker?

Wouter is 48 jaar en woont samen met zijn vrouw Betty en drie kinderen Ella, Louis en Marie in Wijchmaal. Wouter teert op veel politieke ervaring: hij is al twaalf jaar gemeenteraadslid voor de N-VA. Wouter werkt als leerkracht in het secundair onderwijs en docent in het hoger onderwijs. Daarnaast is hij zaakvoerder van zijn eenmanszaak in dezelfde branche als zijn onderwijsvak: orthopedie.


Duidelijke keuze en focus op kerntaken

“We leggen de Perenaar een duidelijke keuze voor: verdergaan op hetzelfde éénzijdige elan van de afgelopen 50 jaar met de cd&v óf kiezen voor een nieuw, wervend verhaal met PeerdeKracht”, aldus Wouter Van Elsacker. “In plaats van miljoenen Peers belastinggeld uit te geven aan peperdure prestigeprojecten of bijvoorbeeld het uitbaten van een manège en cafetaria zoals de Breugelhoeve, staat PeerdeKracht voor een proactief verhaal waarin het Peerse beleid zich eindelijk richt op zijn kerntaken en niet langer talmt en stilstaat: open en transparant besturen, een warm sociaal beleid, rechtvaardige belastingen, inzetten op meer (verkeers)veiligheid, consequent handhaven en tot slot meer aandacht voor de omgeving, groenbeheer en openbare infrastructuur. Drie heel concrete actiepunten? Met PeerdeKracht stapt Peer terug in het nationaal park Bosland. De gemeentebelasting voor de Perenaar daalt van 8% naar 7%. En we zorgen ervoor dat het opnieuw makkelijker wordt om sneller een afspraak bij de gemeentediensten vast te krijgen, ook buiten de kantooruren.”

 

(Kern)Team

Beleid voeren doe je niet alleen, maar in team. Lijsttrekker Wouter Van Elsacker vormt samen met vertegenwoordigers van de partijen die deel uitmaken van het kartel Peerdekracht, een sterk kernteam: Ria Plasschaert, Wesley Kolen, Kathleen Soors  en Ellen Reumers. Samen kunnen zij rekenen op een krachtig team van 20 kandidaten en tal van militanten met een goede mix van achtergronden, leeftijden, nieuwkomers en mensen met ervaring. Lijsttrekker Wouter Van Elsacker: ”PeerdeKracht vormt een ijzersterk team met uiteenlopende kwaliteiten en competenties. We vullen elkaar perfect aan en vormen samen een krachtig geheel.” “We horen van veel Perenaars dat ze twee elementen belangrijk vinden aan een burgemeester: goed bestuur, maar ook een burgemeester die makkelijk aanspreekbaar en bereikbaar is en die zich vaak tussen de Perenaars bevindt. Daarvoor is Wouter de geknipte kandidaat”, aldus het kernteam.

 

Volledig PeerdeKrachtteam en verkiezingsprogramma

Alle kandidaten, het verkiezingsprogramma en de belangrijkste actiepunten maken we de komende periode bekend, via onze Facebookpagina en de website www.peerdekracht.be

1.745 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page